Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Suits

Ben hiç bi dizide bu kadar cool karakteri bir arada görmedim...Takım elbise olayında da açık ara öndeler.Dizinin ana karakterleri Harvey Specter(Gabriel Macht) ve Mike Ross(Patrick J. Adams)dur.Bu ikilinin uyumuna da başka dizilerde rastlamış değilim..
ikilinin arasında bazen öğrenci  öğretmen bazen abi kardeş bazende sımsıkı birer dost havası eser.İkiside cool luk sınıfının zirvesinde yer alıyor diyebilirim ancak harvey i tek geçerim :) dizinin diğer karakterleri arasında Donna(Sarah Rafferty),Louis Litt(Rick Hoffman),Rachel Zane(Meghan Markle),ve Jessica Pearson(Gina Torres) yer almaktadır.Bunlar hakkında da spoiler vermeden bi kaç kelam etmek gerek..
    Gelelim Donna ya kendisi Harvey nin sekreteri olup dizinin aslında vazgeçilmez karakterlerindendir.Hani hem güzel hem zeki derler ya işte Donna bu tabirin vücut bulmuş halidir... ayrıca en basitinden kravata göre bile karakter ve ruh hali analizi yapabilen  her avukatın ofisinde en az bir tane bulundurması gerektiğini düşündüğüm türden sekreterlerdendir..
      louis LİTT; işleri bazen eline yuzune bulaştırsada doğru motive edildiği zaman tam bir iş bitiricidir.Bence dizinin en sempatik karakteri bir o kadar da yufka yurekli.Aslında sempatik olmasını sağlayan en onemli faktör mimikleridir adamın her şekli komedi acaba gerçek hayattada boylemi die düşünüyorum bazen rolunu çok sağlam oynuyor.
   Jessica Person;Gina Torres bu karakter için biçilmiş kaftan,bu karakter için cuk diye oturmuş diyebileceğimiz biri varsa o da Gina Torres tir.. kendinden emin ve özgüven dolu duruşuyla etrafındakilere güvende olmanın getirdiği rahatlık hissini yaşatabilen birisidir.Dizinin genel olarak geçtiği mekan olan karakterlermizin çalıştığı Pearson Hardman avukatlık şirketinin isim sahibi ve yöneticisidir.
  Rachel Zane;Mike ın sevgilisi rolunde oynayan karakterdir.Dizide yüzünü görmek istemediğim tek karakter..nedense kendisini çok itici bulmuşumdur biraz saf bazende salakça hareketleri olabiliyor salakça derken benim yapmasını istemediğim şeyler yapabiliyor yani :D Hayır neden bu karakteri Meghan Markle oynuyor ki bazıları çok seksi ve sempatik bulabiliyor bu kadını ama bana göre diil esmer tenli olmasından heralde..kadın üzerine bu kadar konuşmak yeter  birazda rolünden bahsedecek olursak pearson hardman da çalışan hiç bir zaman avukat olamayacağının düşüncesiyle yaşayan bir paralegal dir.
  Dizide olaylar Harwey ve Mike ın şans eseri karşılaşıp Harvey nin Mike ı işe almasıyla başlar. ilk iki sezonda olaylar farklı davalar üzerinden yürür ilerleyen bölümlerde de yavaştan konu bütünlüğü sağlanmaya başlanıyor.
  Dizi için genel olarak bişeyler söylenecek olursa karakterler arasındaki diyaloglar dizinin izlenmesini sağlayan en önemli faktördür asıl olarak bu diyaloglar sayesinde yürüdü bu dizi diyebilirim yoksa pek bir numarası yok .. izlenmesi gereken bir dizi midir? evet zaman kaybı olacağını düşünmüyorum... dizininin havası insanda ders çalışma  isteği uyandırabiliyor özellikle avukatlık düşünen ya da meslek seçiminde kararsız kalmış hukuk öğrencilerinin kesinlikle izlemeleri gerek ancak dizinin anglo-sakson hukuk sisteminin uygulandığı ABD de geçtiğini unutmadan seçiminizi yapmanızı öneririm yoksa büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz..














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder